Gå til hovedindhold

7.-9. klasse

I 7.-9. klasse består din rolle som forælder blandt andet i at understrege over for dit barn, at skolegangen ikke kører af sig selv.

  • Læs op

Indhold

    Op gennem udskolingen samles, formes og forfines elevernes alsidige faglige og personlige udvikling til at kunne træde ud af folkeskolen og stå på egne ben i det næste uddannelsesforløb. 

    Vi hjælp og spejler eleverne i tager hånd om egen indsats og udvikling, gennem dialog og feedback at følge deres udvikling i både det personlige, sociale og faglige felt. Vi øver eleverne i at tænke og forberede sig på det næste skridt de skal tage for at komme videre, hvad enten det gælder et konkret fagligt øvepunkt, en social udfordring eller til at have et selvkritisk blik på egen indsats og adfærd. 

    Gennem den konstruktive dialog med blik for udvikling guider og hjælper vi eleverne med at tage gode beslutninger for egen, gruppen og fællesskabets vegne. 

    I 8. og 9. klasse skal elevernes uddannelsesparathed vurderes i forhold til deres ønske af ungdomsuddannelsesvalg efter folkeskolen (UPV). Gennem arbejdet med elevernes personlige, sociale og faglige indsatser guider og vejleder vi i samarbejde med UU-vejleder jer forældre og eleverne til at træffe gode valg i forhold til valg af ungdomsuddannelse. At træffe gode valg er en dannelsesrejse som skolen vægter særdeles højt. Det gælder både på det faglige, sociale og personlige felt. 

    I 8. og 9. klasse vil eleverne også modtage karakterer for deres faglige præstationer. Disse karakterer skal ses som et grundlag for en dialog lærer, elev og forældre i mellem. Karakterer er ikke hele sandheden om elevens formående, derfor har vi progressionen og dialogen mellem skole og hjem for øje.

    Din rolle som forælder til et barn i udskolingen 

    I 7.-9. klasse består din rolle som forælder blandt andet i at understrege over for dit barn, at skolegangen ikke kører af sig selv. Det kan være udfordrende i en tid, hvor dit barn måske er skoletræt eller mest optaget af de ting, der foregår uden for skolen med venner, kærester og fritidsinteresser. Det lyder banalt, men husk fortsat at tale med dit barn om skolen.

    Teenagere har også brug for den daglige samtale om stort og småt i forhold til skolen. En forælder, der viser interesse og lever sig ind i barnets situation, er en solid støtte i disse år. 

    Sidst opdateret: 15. november 2023